Advies katjes

Advies katjes (Kattentaal)

Kattenfluisteraar, cat whisperer, ... What's in a name?

Katjes begrijpen is niet van de poes. :) Door mijn studies en ervaring begrijp ik waarom katjes op een bepaalde manier handelen. Er kan ook afgeleid worden hoe een kat zich voelt (angstig, gestresseerd, ...) door de lichaamstaal (stand oren, staart, ...) juist te interpreteren. Ik sta te popelen om dit inzicht met u te delen. Ik help u ook graag verder om een bestaand kattengedragsprobleem (zoals plassen naast de kattenbak, agressie, ...) op een katvriendelijke manier op te lossen.

Krabben aan de zetel bijvoorbeeld is een gedrag dat het baasje als een probleem ervaart. Als we dit echter vanuit het standpunt van de kat bekijken is dit een heel natuurlijk gedrag (geurmarkering, stressreductie, ...). We gaan het krabben dus niet afleren, maar wel kanaliseren naar een correct object (krabpaal, ...).

Kattentaal kan ook helpen bij problemen als: de kattenbak niet gebruiken, sproeien, agressie naar baasje, vechten met andere katten, nachtelijk miauwen, angst, ...

Voorkomen is beter dan genezen

Indien u overweegt om een katje (of een ander diertje) in huis te nemen vind ik het heel belangrijk om hier goed over na te denken en rekening te houden met allerlei aspecten: Welk katje past er (qua karakter) binnen het gezin? Is het geen impulsieve beslissing? Zit de huidige kat echt te wachten op een nieuw kittentje? ...

Katjes hechten heel veel belang aan hun (t)huis. Hier hebben ze immers zorgvuldig, op meerdere plaatsen (voor hen uiterst belangrijke) geurmarkeringen aangebracht. Daarnaast houden katten niet van grote aanpassingen en zijn ze zeer stressgevoelig. Door enkele simpele acties is het echter mogelijk om het stressniveau van uw katje zo laag mogelijk te houden op cruciale momenten (verhuis, baby, ...).

Heel veel leed (angstige, gestresseerde katjes) kan ook voorkomen worden door een goede socialisatie en correct introduceren.

Gun uw kittentje(s) de best mogelijke start

Tijdens de eerste 16 weken na de geboorte wordt de blauwdruk gemaakt. Tijdens die periode is het belangrijk om het kittentje aan zoveel mogelijk te laten wennen en positieve associaties te maken. Ik denk hierbij aan het transportmandje, het geven van medicijnen; maar ook aan contact met verschillende mensen, andere dieren, ...

Socialisatie Kitten - Kattentaal - Advies katjes en dierenoppas aan huis regio Waregem

Liefde op het eerste gezicht (of niet...)

Het is uiterst belangrijk om twee dieren die elkaar niet kennen correct te introduceren aan elkaar. Gewoon van dag één de twee diertjes samen in een ruimte zetten is echt af te raden. De kans dat het zomaar goed komt is bestaande, maar toch wel heel klein.

Introductie Kat - Kattentaal - Advies katjes en dierenoppas aan huis regio Waregem

Hoe gaat het geven van advies in z'n werk?

Medische problemen (ziekte, pijn, ongemak) liggen vaak aan de basis van kattengedragsproblemen. Het is dus belangrijk dat u dit eerst laat uitsluiten / behandelen.

Eerst wordt alle nodige informatie verzameld. Afhankelijk van de case gebeurt dit per telefoon, per e-mail, aan de hand van beeldmateriaal dat u doorstuurt, door middel van een bezoek bij u thuis, ...

Na de analyse krijgt u van mij antwoorden op maat, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde info, maar vertaald in heldere tips & tricks / een concreet stappenplan zodat u zelf aan de slag kan. U kan mij uiteraard steeds contacteren tijdens het proces, tot het gewenste resultaat behaald is.

Prijzen

Eén uur 26 €
Kilometervergoeding (per kilometer - Brouwerijstraat, 8790 Waregem) 0.50 €