Advies katjes

Advies katjes (Kattentaal)

Kattenfluisteraar, cat whisperer, ... What's in a name?

Katjes begrijpen is niet van de poes. :) Vaak wordt het gedrag van katten fout geïnterpreteerd met helaas alle gevolgen van dien. Begrijpelijk trouwens: kattentaal is geen schoolvak en op het internet staat er veel foute info.

Ik heb geleerd om te begrijpen waarom katjes doen wat ze doen. Ondertussen weet ik ook hoe ik hun lichaamstaal (stand snorharen, staart) moet interpreteren. Ik sta te popelen om dit inzicht met u te delen, zodat we samen een bestaand kattengedragsprobleem op een katvriendelijke manier kunnen oplossen.

Krabben aan de zetel bijvoorbeeld is een gedrag dat het baasje als een probleem ervaart. Als we dit echter vanuit het standpunt van de kat bekijken is dit een heel natuurlijk gedrag (geurmarkering, stressreductie, ...). We gaan het krabben dus niet afleren, maar wel kanaliseren naar een correct object (krabpaal, ...).

Kattentaal ook helpen bij problemen als: de kattenbak niet gebruiken, sproeien, agressie naar baasje, vechten met andere katten, nachtelijk miauwen, ...

Medische problemen (ziekte, pijn, ongemak) liggen vaak aan de basis van kattengedragsproblemen. Het is dus belangrijk om dit eerst uit te sluiten of te behandelen.

Socialisatie kittentjes

Tijdens de eerste 16 weken na de geboorte wordt de blauwdruk gemaakt. Tijdens die periode is het belangrijk om zoveel mogelijk zaken (transportmandje, autorit, geven van medicijnen, ...) aan te leren en positieve associaties (mensen, andere dieren, ...) te maken.

Een goede socialisatie en voldoende tijd in het nestje zijn cruciaal om gedragsproblemen (agressie, angst, ...) op volwassen leeftijd te voorkomen. Er valt hier enorm veel over te vertellen. Ik geef u hierover graag gedetailleerde info op maat.

Socialisatie Kitten - Kattentaal - Advies katjes en dierenoppas aan huis regio Waregem

Je maakt maar één keer een eerste (goeie) indruk

Het is uiterst belangrijk om twee dieren die elkaar niet kennen correct te introduceren aan elkaar. Gewoon van dag één de twee diertjes samen in één ruimte zetten is echt af te raden. De kans dat het zomaar goed komt is bestaande, maar toch wel heel klein.

Om problemen als agressie, angst, ... te voorkomen is het aan te raden om de introductie op een rustige, doordachte manier aan te pakken. Ik help u hier graag bij aan de hand van een gedetailleerd stappenplan op maat.

Introductie Kat - Kattentaal - Advies katjes en dierenoppas aan huis regio Waregem

Moet dat nu echt, verhuizen?

Katjes hechten heel veel belang aan hun (t)huis. Hier hebben ze immers zorgvuldig, op meerdere plaatsen (voor hen uiterst belangrijke) geurmarkeringen aangebracht. Daarnaast houden katten niet van grote aanpassingen en zijn ze zeer stressgevoelig.

Ik help u hier graag bij aan de hand van een gedetailleerd stappenplan op maat, zodat uw katje zo min mogelijk stress ervaart tijdens die periode.

Verhuis Kat - Kattentaal - Advies katjes en dierenoppas aan huis regio Waregem

Bezint eer ge begint: een nieuw katje in huis

Indien u overweegt om een katje (of een ander diertje) in huis te nemen vind ik het heel belangrijk om hier goed over na te denken en rekening te houden met allerlei aspecten: Welk katje past er (qua karakter) binnen het gezin? Is het geen impulsieve beslissing? Zit de huidige kat echt te wachten op een nieuw kittentje? ...

Er valt hier enorm veel over te vertellen. Ik geef u hierover graag gedetailleerde info op maat.

Aanschaffen Kat - Kattentaal - Advies katjes en dierenoppas aan huis regio Waregem

Hoe gaat het geven van advies in z'n werk?

Na uw vraag, neemt Kattentaal contact met u op om alle nodige informatie te verzamelen. Dit gebeurt per telefoon, per e-mail, aan de hand van filmpjes die u neemt en / of door middel van een plaatsbezoek bij u thuis. Dit alles is afhankelijk van de case.

Alle verzamelde informatie wordt daarna door mijzelf, bij mij thuis, verwerkt.

Vervolgens wordt u door mij terug gecontacteerd om u de nodige informatie te verschaffen. Afhankelijk van de case gebeurt dit per telefoon, e-mail of plaatsbezoek bij u thuis.

Daarna kunt u zelf (alleen) aan de slag met het stappenplan/de tips van Kattentaal.

Tot het gewenste resultaat bereikt is of mocht er alsnog iets niet duidelijk zijn, kan u uiteraard steeds contact opnemen met mij.

Prijzen

Advies 15 € / uur
Kilometervergoeding 0,30 € / kilometer