Over Mij

Mijn naam is Vanessa Vergracht, ben 34 jaar en heb zo'n vier jaar geleden Kattentaal opgericht. Ik kies er bewust voor alleen te werken. Ik krijg het niet over mijn hart om mijn 'kindje' (deels) uit handen te geven.

Ik deel met heel veel plezier mijn huis met mijn 2 katjes: Poesje en Katootje. Beiden kwamen ze nogal onverwacht in mijn leven, maar het was liefde op het eerste gezicht. Ik 'moest' mij ontfermen over die 2 vondelingetjes.

Ik ben een enorme dierenvriend met vooral een zwak voor diertjes in nood. Het is een overheersend gevoel die ik niet zomaar kan of wil negeren. Enkele jaren geleden kreeg ik het gevoel dat ik iets moest doen met die passie. Ik begon in een asiel als vrijwilligster. Door dit werk raakte ik steeds meer gefascineerd door het doen en laten van katten.

Kennis en ervaring

Zelf heb ik al heel mijn leven de luxe gehad om huisdiertjes te hebben.

Alhoewel ik mijn vrijwilligerswerk in het dierenasiel steeds heb aanzien als puur genieten, heb ik er ook heel veel bijgeleerd. Gaande van het leren omgaan met alle soorten katten (bange, agressieve, niet-gesocialiseerde,... katten), het effectief verzorgen van de katten (voorzien van vers eten en drinken, kattenbak verversen, aandacht geven, ...), het helpen van de dieren in het algemeen (medicatie toedienen, het welzijn van de katten voortdurend in de gaten houden en eventueel bijsturen waar nodig, ...), ...

Beetje bij beetje viel de puzzel in elkaar. Ik wou van mijn hobby mijn beroep maken. Het was dan ook met heel veel plezier dat ik terug achter de boeken kroop. Ondertussen heb ik de diploma's: 'uitbaten van een kattenhotel' en 'kattenverzorging - kattengedrag' op zak. Verder school ik mij geregeld bij om katjes en hun baasje zo goed mogelijk te kunnen helpen.