Dierenoppas

Dierenoppas (hond, kat, ...) aan huis regio Waregem (Anzegem, Deerlijk, Harelbeke, Wielsbeke, Zulte, Kruishoutem, Wortegem-Petegem, Sint-Eloois-Vijve, Desselgem, Beveren-Leie, ...)

Waarom kiezen voor een dierenoppas aan huis?

Een dierenoppas aan huis (catsit, dogsit) is hét alternatief voor een kattenhotel, hondenpension, ...

Ik ben ervan overtuigd dat het merendeel van de mensen die een dierenhotel uitbaten een groot hart hebben voor dieren en er alles aan doen om de diertjes een leuke tijd te bezorgen tijdens hun verblijf in het pension, maar helaas is dit voor een heel groot percentage van de viervoetertjes niet voldoende. Een dierenpension brengt namelijk heel veel stress met zich mee voor de beestjes: het transportmandje, de autorit, de nieuwe omgeving, de vreemde mensen en dieren, ... Zeker voor beestjes die van nature eerder minder sociaal en angstig zijn mag dit zeker niet onderschat worden. In de praktijk is het zo dat dergelijke diertjes slechts terug rustig zijn enkele uren (soms zelfs enkele dagen) nadat ze terug thuis zijn.

Het grootste voordeel van een dierenoppas aan huis is dat uw diertje (hond, kat, vis, vogel, kip, schaap, geit, …) in z’n vertrouwde omgeving kan blijven terwijl u op vakantie bent.

Katjes bijvoorbeeld hechten heel veel belang aan hun (t)huis. Hier hebben ze immers zorgvuldig op meerdere plaatsen hun geurmarkeringen aangebracht (denk maar aan al die keren dat je katje met haar kopje tegen pakweg de zetel wreef). Wij ruiken het niet, maar voor katjes (die beter geuren kunnen waarnemen dan mensen) is dit van heel groot belang.

Kortom uit standpunt van de diertjes bekeken kiest u, volgens mij, het best voor een dierenoppas aan huis.

U kunt er alvast op rekenen dat ik uw (huis)dier zal verzorgen met de nodige liefde en professionaliteit.

Wat gebeurt er concreet tijdens zo'n dierenoppas?

Dagelijks kom ik, tijdens uw afwezigheid, circa een half uurtje langs bij u thuis om uw diertje(s) te voorzien van de nodige verzorging. Concreet wil dit zeggen dat ik dagelijks eten geef, vers drinkwater zet, de kattenbak uitschep, met de hond ga wandelen, … Uiteraard zorg ik er ook steeds voor dat alles netjes blijft. De eet- en drinkpotjes worden tijdig uitgewassen en de kattenbak wordt tijdig ververst.

Daarnaast is het een beetje afhankelijk van het (type) dier wat er nog gebeurt tijdens mijn bezoek (knuffelen, spelen, ...). Sommige beestjes (bijvoorbeeld eerder schuwe katten), verkiezen om gerust gelaten te worden en dan respecteer ik dit ook uiteraard.

Ik let steeds ook op het gedrag en de gezondheidstoestand (medisch, mentaal) van het viervoetertje en speel hier dan, indien nodig, op in.

Er kunnen uiteraard ook extra taken uitgevoerd worden zoals het toedienen van medicatie, kammen, ...

Dagelijks krijgt u, indien gewenst, een update van mij hoe het gaat met uw diertje(s). Dit per SMS, Whatsapp, Messenger, ... en eventueel vergezeld met een foto van uw beestje(s).

Praktische zaken voor de baasjes

Vooraf plan ik steeds een vrijblijvend (en gratis) kennismakingsgesprek in, met u, bij u thuis. Zo kunt u een beeld van mij schetsen en kan er meteen ook een fiche opgesteld worden met alle gegevens over uw diertjes en uw wensen.

De sleutel kan meteen ook overhandigd worden tijdens dit kennismakingsgesprek, maar er is tevens ook een mogelijkheid dat ik nog eens extra passeer bij u thuis enkele dagen voor de oppas zelf. Dit in het geval dat er bijvoorbeeld enkele weken/maanden tussen het kennismakingsgesprek en de oppas zelf zitten. Hiervoor worden uiteraard ook geen extra kosten aangerekend.

Na de oppas wordt de sleutel ook kosteloos teruggebracht bij u thuis op een afgesproken tijdstip.

De betaling kan gebeuren na de oppas (zonder voorschot) en dit idealiter per overschrijving.

Prijzen

Dierenoppas 10 € exclusief kilometervergoeding (*)
Kilometervergoeding 0,30 € / kilometer (*)

(*) Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen (uitgaande van 1 bezoek per dag van circa een half uur, ongeacht het aantal diertjes, ongeacht weekend of feestdag).

(*) Nieuwe klant met specifieke wensen (bijvoorbeeld 2 x oppas per dag, 1 x oppas per 2 dagen, ...)? Nieuwe opdracht voor lange periode? ... Stuur mij gerust een mailtje zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn om het totaalbedrag tot een minimum te beperken.

(*) Bestaande klant (buiten regio Waregem)? Uiteraard kan het eerder afgesproken tarief nog behouden worden (indien in uw voordeel).

(*) De kilometervergoeding wordt berekend vanaf (en tot) Brouwerijstraat 100, 8790 Waregem.